Merlot

French, Italian | €€€
8,7 (7 reviews)
86% recommended

What 7 people say about Merlot

8.7 Based on 7 reviews. 86% of the guests recommend this restaurant.
Food
Service
Atmosphere
Write a review

"Gezellige avond met goed eten"
8.7 Cuisine 10 | Service 8 | Atmosphere 8

Erg lekker gegeten.
Vriendelijk personeel

Martin at 22 September 2023
Verified

"Heerlijk gegeten"
9.3 Cuisine 9 | Service 10 | Atmosphere 9

Afgelopen zaterdag hier 5-gangen gegeten. Verrassend lekkere gerechten en heel gevarieerd. Service is top! Dit was de 3e keer dat wij hier hebben gegeten, en zeker niet de laastse.

Mariette at 17 July 2023
Verified

"Heerlijk en sfeervol gegeten, maar..."
9.3 Cuisine 10 | Service 10 | Atmosphere 8

Het eten en de service was heerlijk en heel goed. Misschien wat teveel tijd tussen de 3 voorgerechten en het hoofdgerecht, waardoor het ingeschonken glas wijn van mijn man al leeg was, voordat het hoofdgerecht kwam. Als dit bewust is gedaan, dan is de truc gelukt, want mijn man kreeg zijn glas opnieuw bijgeschonken,...

Read full review

Het eten en de service was heerlijk en heel goed. Misschien wat teveel tijd tussen de 3 voorgerechten en het hoofdgerecht, waardoor het ingeschonken glas wijn van mijn man al leeg was, voordat het hoofdgerecht kwam. Als dit bewust is gedaan, dan is de truc gelukt, want mijn man kreeg zijn glas opnieuw bijgeschonken, echter voordat er gevraagd werd of dat goed was...
De sfeer binnen was ook heel goed, maar het buiten terras was niet aangeveegd, in de tuin stond er aardig wat onkruid en waren de zitjes niet met kussens aangekleed, waardoor het niet prettig was om vanaf onze tafel de tuin in de kijken, waar de tuindeur open stond, wat jammer was. Dus ook graag aandacht voor het terras en de tuin qua sfeer en netheid. Ook waren de windschermen op het terras niet schoon.
Een tafel bij open staande deuren, terwijl er wind staat vond ik niet zo'n fijne plek.
Een bijzettafeltje bij elke tafel om de glazen en kommetjes met jus of anderzins op te zetten is fraaier, dan dit op de verwarming te plaatsen, bijvoorbeeld, voordat het uitgeserveerd wordt.

Marga Priem at 26 June 2023
Verified

"Geen spanning en sensatie"
6.7 Cuisine 6 | Service 8 | Atmosphere 6

Na een avondje met hooggespannen verwachtingen die helaas niet waargemaakt werden wil ik mijn ervaringen graag delen.
Om te beginnen de bediening vriendelijk. Ze deden prima hun best om het ons naar de zin te maken. Maar om te vragen of ik “weer genoten” heb van een gang of als de introductie van een gerecht al m...

Read full review

Na een avondje met hooggespannen verwachtingen die helaas niet waargemaakt werden wil ik mijn ervaringen graag delen.
Om te beginnen de bediening vriendelijk. Ze deden prima hun best om het ons naar de zin te maken. Maar om te vragen of ik “weer genoten” heb van een gang of als de introductie van een gerecht al met “een heerlijk stukje” dit of dat begint, daar knap ik wat op af.
Wat betreft de gerechten, die waren wat tegenvallend over de hele linie.
Amuses: vlak en niet verrassend
Sauzen: veel te sterk van smaak voor de meerval en het stukje kalfsvlees waar ze bij geserveerd werden.
Tussengerecht van bloemkool: op zich leuk bedacht maar onder een veel te grote hoeveelheid saus bedolven.
Nagerecht: zag er prachtig uit maar de krokante dunne chocoladekoekjes waren in het proces te ver gebakken/verbrand.
Ik miste al met al spanning en ook balans in de gerechten.
Wijnarrangement: Aardig, maar te jonge wijnen met te weinig diepgang en karakter met voor mij als dieptepunt de dessertwijn van Grenache Blanc en Gris wat eigenlijk een mond vol caramel was zonder spanning en fruit.
Ik vond online van jaren geleden een recensie waarin geklaagd werd over de kaasgeur die voorbij kwam uit een ijskast in de buurt. Op die plek zat ik ook! Is bij mij gelukkig slechts één keer voorgekomen maar wel net tijdens het nuttigen van het zoete nagerecht.
Misschien klinkt het nu alsof ik een belabberde avond heb gehad, maar dat is niet zo. De atmosfeer in het restaurant was prima, de bediening vriendelijk. Ik had alleen wat meer verwacht van de gastronomie en hoop dat men wat heeft aan mijn feedback.

Rolf at 07 June 2023
Verified

"Genoten ondanks kleine misser (maar chique opgelost)"
9.3 Cuisine 9 | Service 10 | Atmosphere 9

Al meteen bij binnenkomst ontvangen met alle egards, en de uitleg van de wijnen was fantastisch, complimenten voor de gastvrouw! Elke gang was een feestje, smaaksensaties die bleven verrassen. Aangegeven dat ik een notenallergie had en daar werd heel goed rekening meegehouden. Het ging mis bij het hoofdgerecht waarb...

Read full review

Al meteen bij binnenkomst ontvangen met alle egards, en de uitleg van de wijnen was fantastisch, complimenten voor de gastvrouw! Elke gang was een feestje, smaaksensaties die bleven verrassen. Aangegeven dat ik een notenallergie had en daar werd heel goed rekening meegehouden. Het ging mis bij het hoofdgerecht waarbij ik toch walnotencreme geserveerd kreeg bij de eend, de serveerster die deze gang bracht was niet onze gastvrouw die de eerdere gangen had gebracht en daar is het misgegaan in de communicatie. Gelukkig op tijd geproefd en bleef het bij milde klachten. Uiteraard heel vervelend, ook voor het restaurant, juist omdat ze er zo bovenop zaten. Toch hebben ze dit chique opgelost. Als we weer in de buurt zijn, dan is dit zeker een restaurant waar ik weer naar toe zou gaan.

Marlous at 14 December 2022
Verified

Map All restaurant deals in Amersfoort

Show phone number

About Merlot

Cuisine: French, Italian

Restaurant & Wine Bar Merlot, located in Amersfoort, has for years had a mention in the famous Michelin Guide - Tasty and Gaultmillau.

Merlot is the restaurant for bon vivants! Come and enjoy the beautiful dishes and more than 100 wines, in a cozy atmosphere. The interior of the restaurant Merlot is special: stylish - modern - warm - comfortable.

The kitchen team likes to show you how they work: steaming ovens - simmering stews - boiling "gravy de veau" and the smell of freshly baked bread and meat make the taste buds already tingle.

According to the Perswijn restaurant guide, "Grootspraak", the restaurant is one of the best 30 wine restaurants in the Netherlands.

Discover it yourself!

Reserve a table Reserve a table
All restaurant deals in Amersfoort

Frequently asked questions

You can cancel your reservation from the confirmation email: Click on manage reservation in the email and click on the cancel reservation button. If you have created an account, you can also do this easily by going to 'my reservations'. You can also contact us by phone +31 20 486 67 29 or by email at hello@diningcity.nl.

Diningcity Restaurant Deals

Yes, I would like to receive amazing discounts at restaurants!

Add your restaurant

Do you think your restaurant should to be on this website also? Add your restaurant now!

Add restaurant for free