Het Wapen van Schotland

Scottish |
8,9 (49 reviews)
100% recommended

Het Wapen van Schotland

Scottish |
8,9 (49 reviews)
100% recommended

What 49 people say about Het Wapen van Schotland

8.9 Based on 49 reviews. 100% of the guests recommend this restaurant.
Food
Service
Atmosphere
Write a review

"Sfeer 10"
10.0 Cuisine 10 | Service 10 | Atmosphere 10

Paaszaterdag voorafgaand aan het concert van tribute to the Cats Band(echt goed) gegeten bij Het Wapen van Schotland. Fantastisch. Prima eten, fijne bediening en goed meegedacht over glutenvrij eten. Zeker een aanrader.

Johan Heuzels at 09 April 2023

10.0 Cuisine 10 | Service 10 | Atmosphere 10

Wij hebben lekker gegeten; de bediening was vriendelijk en voorkomend. Zeker een 2e bezoekje waard!

Jaap at 13 December 2019
Verified

"Kiplekker gevoel na ons etentje?"
8.0 Cuisine 6 | Service 10 | Atmosphere 8

Het is verplicht om een duim naar boven of naar beneden te kiezen om een review te kunnen plaatsen. Ik had liever niet willen kiezen, maar koos voor een duim naar boven omdat het geheel dat toch wel verdiende.
Ondanks het onderstaande verhaal hebben we wel genoten van ons etentje, we zagen er ook nog wel de grap v...

Read full review

Het is verplicht om een duim naar boven of naar beneden te kiezen om een review te kunnen plaatsen. Ik had liever niet willen kiezen, maar koos voor een duim naar boven omdat het geheel dat toch wel verdiende.
Ondanks het onderstaande verhaal hebben we wel genoten van ons etentje, we zagen er ook nog wel de grap van in dat bij het voorgerecht de kip twee keer terug moest en dat mede daardoor het hoofdgerecht met kip op zich liet wachten omdat men er zeker van wilde zijn dat dit goed heet op tafel zou komen.
De ontvangst was hartelijk en onze eerste drankjes werden vlot geserveerd.
We (groepje van 6) kwamen tegelijk aan met anderen, in totaal zeker 20 mensen.
We deden zelf vrij lang over het kiezen van onze gerechten. Onze voorgerechten kwamen mooi optijd. Echter was de kip van één van ons helemaal koud vanbinnen. Er werd een gratis drankje aangeboden aan hem en na ongeveer 5 minuten kwam er een nieuw voorgerecht. Ook deze kip was lekker heet aan de buitenkant, maar was op het bot helemaal koud. Toen maar voor een soep gekozen. Intussen waren de andere vijf al goed en wel klaar met het voorgerecht, ondanks expres langzaam eten. Er kwam een derde portie kip, ditmaal goed heet.
Na meer dan de helft gegeten te hebben van haar voorgerecht (salade) constateerde onze dochter dat een ingrediënt dat duidelijk genoemd werd op de kaart, volledig ontbrak in haar gerecht. Het smaakte wel goed, dus daar is op dat moment geen opmerking over gemaakt.
Vervolgens de hoofdgerechten. Vijf ervan werden tegelijk geserveerd, maar op het zesde (kip) moesten we zo lang wachten dat het andere eten erg afkoelde.
Idee: Misschien (sommige) hoofdgerechten op een voorverwarmd bord serveren in het vervolg?
We zaten lekker te eten toen er weer een fout werd opgemerkt, weer ontbrak een ingrediënt terwijl ook dat duidelijk genoemd was op de kaart.
Ook daarvan is op dat moment niets gezegd, om niet nog meer vertraging in de avond te krijgen.Ook was de kwaliteit van het vlees (varkenshaas) in dit gerecht niet geweldig, wat de garing blijkbaar moeilijk maakte en wel erg aan de krappe kant was vanbinnen, net voldoende om niet terug te sturen naar de keuken.
De smaken van wat werd geserveerd waren allemaal goed, gelukkig. Na onze hoofdgerechten kwam het personeel met de dessertkaart, deze hebben we niet bekeken. We hadden met twee restaurantdinercheques gereserveerd, dus in principe minstens voor twee mensen een 3 gangen menu. In verband met de opgemerkte fouten hebben we na twee gangen besloten geen desserts meer te nemen. In verband met de viering van mijn man zijn verjaardag had ik een heel lekkere taart gebakken om bij de koffie te serveren; thuis.
Vóór het afrekenen hebben we wel verteld over de ontbrekende ingrediënten en er bij gezegd dat we dat niet direct na constatering hebben gemeld omdat de smaken verder goed waren. Hebben we domweg pech gehad deze avond? We gaan het toch maar niet uitproberen.
Ondanks dat er geen desserts werden gegeten is één dinercheque geaccepteerd, een net gebaar.
Het is verplicht om een duim naar boven of naar beneden te kiezen om een review te kunnen plaatsen. Ik had liever niet willen kiezen, maar koos voor een duim naar boven omdat het geheel dat wel verdienden.

Luna at 21 September 2019
Verified

"Ontspannende sfeer"
10.0 Cuisine 10 | Service 10 | Atmosphere 10

Heerlijk gegeten, vriendelijke bediening, leuke accomodatie

Janneke Nienhuis at 02 September 2019
Verified

"Verjaardags etentje"
10.0 Cuisine 10 | Service 10 | Atmosphere 10

Wij hebben weer super genoten van zowel het eten als de service. De man was jarig en kreeg als verassing een glas ijs met een vuurpijl,

Lia Koning at 31 August 2019
Verified

Map All restaurant deals in Hooghalen

Show phone number

About Het Wapen van Schotland

Cuisine: Scottish

The Arms of Scotland is a cozy Scottish restaurant in the center of Hooghalen. Since 1900 a catering facility has been established here and since 10 January 2009, Petra and Kees Mulder are the owners of this piece of Scotland in Drenthe. The attractively decorated Scottish restaurant seats around 80 guests. It features ample private parking and a sunny terrace.

Regularly there is live music in our restaurant and every second Friday of the month we have a whiskey tasting with appropriate snacks. See here for the Agenda for more information.

Our whiskey bar has a large and still growing whiskey collection. There are various types of specialty beer and also Scottish beer on tap!

Reserve a table Reserve a table

Frequently asked questions

You can cancel your reservation from the confirmation email: Click on manage reservation in the email and click on the cancel reservation button. If you have created an account, you can also do this easily by going to 'my reservations'. You can also contact us by phone +31 20 486 67 29 or by email at hello@diningcity.nl.

Diningcity Restaurant Deals

Yes, I would like to receive amazing discounts at restaurants!

Add your restaurant

Do you think your restaurant has to be on Diningcity too? Add your restaurant now!

Add restaurant for free