Restaurant 1397

French, Dutch, Seafood | €€€
9,1 (28 reviews)
93% recommended

What 28 people say about Restaurant 1397

9.1 Based on 28 reviews. 93% of the guests recommend this restaurant.
Food
Service
Atmosphere
Write a review

"Wij voelden ons verwend in Restaurant 1397"
10.0 Cuisine 10 | Service 10 | Atmosphere 10

De lunch bij Restaurant 1397 is ons zeer goed bevallen. Het begon al met goede stoelen, ruime tafels die niet te dicht bij andere tafels staan, tafellinnen, een bijzettafeltje voor de tassen van de dames zodat die niet op de grond hoeven te staan en makkelijk bereikbaar zijn. Deskundig en vriendelijk personeel, broo...

Read full review

De lunch bij Restaurant 1397 is ons zeer goed bevallen. Het begon al met goede stoelen, ruime tafels die niet te dicht bij andere tafels staan, tafellinnen, een bijzettafeltje voor de tassen van de dames zodat die niet op de grond hoeven te staan en makkelijk bereikbaar zijn. Deskundig en vriendelijk personeel, broodkruimeltjes die tussentijds worden weggeveegd. Drie amuses vooraf, een vierde amuse tussendoor voor het nagerecht. Goed brood met drie soorten boter/olie. De gerechten waren stuk voor stuk verrassend wat samenstelling van smaken betreft en ook het uiterlijk, echt plaatjes. Het één nog lekkerder dan het ander, waarbij het nagerecht opviel met groenten erin, heel bijzonder. Tempo waarop de gerechten werden aangeboden was ook precies goed, niet te snel en niet te langzaam. Dat alles in de prachtige zaal van het restaurant. Wij voelden ons op ons gemak en werkelijk verwend. Een jaar geleden zijn wij hier ook geweest en dat was ook toen al heel goed. Dit keer heeft voor ons bewezen dat deze kwaliteit geen uitschieter was maar de standaard bij restaurant 1397.

T.S.M. Kroon at 28 April 2023
Verified

"Fantastisch!"
10.0 Cuisine 10 | Service 10 | Atmosphere 10

Fantastisch gegeten

Els van Velzen at 02 April 2023
Verified

"Alles was een smaakbom en een kunstwerk"
10.0 Cuisine 10 | Service 10 | Atmosphere 10

Wij zijn voor restaurantweek gisterenavond (zondag 19 maart) naar 1397 geweest. Vanaf het eerste moment van de jassen aannemen tot het laatste moment van de jassen weer aantrekken was de service voortreffelijk. De jonge Maitre d'Hotel die geboren en getogen was in Bergen op Zoom besteedde veel aandacht aan ons. Wij ...

Read full review

Wij zijn voor restaurantweek gisterenavond (zondag 19 maart) naar 1397 geweest. Vanaf het eerste moment van de jassen aannemen tot het laatste moment van de jassen weer aantrekken was de service voortreffelijk. De jonge Maitre d'Hotel die geboren en getogen was in Bergen op Zoom besteedde veel aandacht aan ons. Wij waren een van drie tafels die bezet waren, wat ik ook echt jammer vond gezien de kwaliteit van het eten. Hij wist veel over de diverse wijnen te vertellen; hij en zijn (nog jonger) collega hadden alles perfect getimed met de borden op tafel zetten etc. Het was een genot.
Het restaurant is elegant maar toch nog modern. Er is een mooie mix met wat Middeleeuwse aankleding en de ruimte voelt understated gezellig zeg maar. De glazen en het serviesgoed is prachtig en ieder gerecht is met veel aandacht voor detail op een bord of in een kom geplaatst. Ik had een volledig vegetarisch menu. De chef-kok van de avond (ook zeer jong) had een voorliefde voor groente en maakte de meest creatieve, super smakelijke gerechten - tot en met het dessert - met groente. Het dessert was van rodekool gemaakt die gemarineerd was in bloedsinasappelsap. Het was heerlijk. Zo heb ik ook een "pre-dessert" gegeten die gemaakt was van cepes; een ander woord voor eekhoornbrood (een soort paddenstoel).
Alles was prachtig en even lekker.
Het bijpassende wijnarrangement (ik heb het "BOB" arrangement gedronken maar dit was eigenlijk bijna hetzelfde als het "gewone" arrangement) was zeer divers en heerlijk.
Na 3,5 uur gegeten te hebben, gingen we voldaan naar huis. Ik denk dat je niet naar 1397 moet gaan op een doordeweekse avond; het is een bijzondere locatie voor een bijzondere gelegenheid. Dat gezegd te hebbende, zou ik er zeker weer naar toe gaan. Een trouwdag of een verjaardag of wat en ook is een goede reden om zo chic te gaan tafelen. Het is echt aan te bevelen.

Annalisa at 20 March 2023
Verified

"Fantastisch "
9.0 Cuisine 9 | Service 9 | Atmosphere 9

Het eten was verrukkelijk, de bediening uitstekend. Mijn dochter is zwanger en er werd heel goed rekening gehouden met wat zij wel en niet mocht hebben. We hebben een topavond gehad!

Tessy Doggen at 14 March 2023
Verified

"Fantastische dinner ervaring "
10.0 Cuisine 10 | Service 10 | Atmosphere 10

Van binnenkomst tot het weg gaan hadden wij een fantastische ervaring. Wij hebben gekozen voor het menu van de chef in plaats van het menu via Dining with the stars en dat kan ik iedereen aanbevelen! De combinatie aan ingrediënten waren uniek, lekker en prachtig geserveerd. Het ruime assortiment aan wijn is fantasti...

Read full review

Van binnenkomst tot het weg gaan hadden wij een fantastische ervaring. Wij hebben gekozen voor het menu van de chef in plaats van het menu via Dining with the stars en dat kan ik iedereen aanbevelen! De combinatie aan ingrediënten waren uniek, lekker en prachtig geserveerd. Het ruime assortiment aan wijn is fantastisch maar ook de alcoholvrije alternatieven zijn zeer aan te raden. Het restaurant is prachtig aangekleed en het personeel is zeer vriendelijk, behulpzaam en proffesioneel.

Tim Bakker (1 review) at 16 December 2022
Verified

Map All restaurant deals in Bergen op Zoom

Show phone number

About Restaurant 1397

Cuisine: French, Dutch, Seafood

Restaurant 1397, formerly Restaurant Hemingway, is located in the historic centre of Bergen op Zoom. 1397 was the year that the Grand Hotel De Draak started as a catering business. The new name was therefore carefully chosen. In this restaurant, the experience and culinary enjoyment are of paramount importance. One finds here a contemporary innovative cooking style with worldly influences, but the Dutch cuisine forms the basis.

Reserve a table Reserve a table
All restaurant deals in Bergen op Zoom

Frequently asked questions

You can cancel your reservation from the confirmation email: Click on manage reservation in the email and click on the cancel reservation button. If you have created an account, you can also do this easily by going to 'my reservations'. You can also contact us by phone +31 20 486 67 29 or by email at hello@diningcity.nl.

Diningcity Restaurant Deals

Yes, I would like to receive amazing discounts at restaurants!

Add your restaurant

Do you think your restaurant has to be on Diningcity too? Add your restaurant now!

Add restaurant for free