Merlot

Frans, Italiaans | €€€
8,4 (4 reviews)
75% aanbevolen

Wat 4 mensen zeggen over Merlot

8.4 Gebaseerd op 4 reviews. 75% van de gasten raden dit restaurant aan.
Eten
Service
Sfeer
Schrijf een review en deel je foto's

"Geen spanning en sensatie"
6.7 Keuken 6 | Service 8 | Sfeer 6

Na een avondje met hooggespannen verwachtingen die helaas niet waargemaakt werden wil ik mijn ervaringen graag delen.
Om te beginnen de bediening vriendelijk. Ze deden prima hun best om het ons naar de zin te maken. Maar om te vragen of ik “weer genoten” heb van een gang of als de introductie van een gerecht al m...

Lees hele review

Na een avondje met hooggespannen verwachtingen die helaas niet waargemaakt werden wil ik mijn ervaringen graag delen.
Om te beginnen de bediening vriendelijk. Ze deden prima hun best om het ons naar de zin te maken. Maar om te vragen of ik “weer genoten” heb van een gang of als de introductie van een gerecht al met “een heerlijk stukje” dit of dat begint, daar knap ik wat op af.
Wat betreft de gerechten, die waren wat tegenvallend over de hele linie.
Amuses: vlak en niet verrassend
Sauzen: veel te sterk van smaak voor de meerval en het stukje kalfsvlees waar ze bij geserveerd werden.
Tussengerecht van bloemkool: op zich leuk bedacht maar onder een veel te grote hoeveelheid saus bedolven.
Nagerecht: zag er prachtig uit maar de krokante dunne chocoladekoekjes waren in het proces te ver gebakken/verbrand.
Ik miste al met al spanning en ook balans in de gerechten.
Wijnarrangement: Aardig, maar te jonge wijnen met te weinig diepgang en karakter met voor mij als dieptepunt de dessertwijn van Grenache Blanc en Gris wat eigenlijk een mond vol caramel was zonder spanning en fruit.
Ik vond online van jaren geleden een recensie waarin geklaagd werd over de kaasgeur die voorbij kwam uit een ijskast in de buurt. Op die plek zat ik ook! Is bij mij gelukkig slechts één keer voorgekomen maar wel net tijdens het nuttigen van het zoete nagerecht.
Misschien klinkt het nu alsof ik een belabberde avond heb gehad, maar dat is niet zo. De atmosfeer in het restaurant was prima, de bediening vriendelijk. Ik had alleen wat meer verwacht van de gastronomie en hoop dat men wat heeft aan mijn feedback.

Rolf op 07 juni 2023
Geverifiëerd

"Genoten ondanks kleine misser (maar chique opgelost)"
9.3 Keuken 9 | Service 10 | Sfeer 9

Al meteen bij binnenkomst ontvangen met alle egards, en de uitleg van de wijnen was fantastisch, complimenten voor de gastvrouw! Elke gang was een feestje, smaaksensaties die bleven verrassen. Aangegeven dat ik een notenallergie had en daar werd heel goed rekening meegehouden. Het ging mis bij het hoofdgerecht waarb...

Lees hele review

Al meteen bij binnenkomst ontvangen met alle egards, en de uitleg van de wijnen was fantastisch, complimenten voor de gastvrouw! Elke gang was een feestje, smaaksensaties die bleven verrassen. Aangegeven dat ik een notenallergie had en daar werd heel goed rekening meegehouden. Het ging mis bij het hoofdgerecht waarbij ik toch walnotencreme geserveerd kreeg bij de eend, de serveerster die deze gang bracht was niet onze gastvrouw die de eerdere gangen had gebracht en daar is het misgegaan in de communicatie. Gelukkig op tijd geproefd en bleef het bij milde klachten. Uiteraard heel vervelend, ook voor het restaurant, juist omdat ze er zo bovenop zaten. Toch hebben ze dit chique opgelost. Als we weer in de buurt zijn, dan is dit zeker een restaurant waar ik weer naar toe zou gaan.

Marlous op 14 december 2022
Geverifiëerd

"Nieuwe smaken"
8.0 Keuken 8 | Service 8 | Sfeer 8

Weer kennis gemaakt met nieuwe smaken. Een aanrader .

Ilona van den Broek op 26 november 2022
Geverifiëerd

"Fijne avond gehad."
9.3 Keuken 8 | Service 10 | Sfeer 10

We hebben hier op een dinsdagavond heerlijk gegeten. We werden vriendelijk ontvangen en ook gedurende de avond was de bediening goed en prettig. Het eten was zonder meer goed en van hoge kwaliteit. Ook de wijnen pasten goed bij de verschillende gerechten.
Ik geef echter vier i.p.v. vijf sterren, omdat ik de portie...

Lees hele review

We hebben hier op een dinsdagavond heerlijk gegeten. We werden vriendelijk ontvangen en ook gedurende de avond was de bediening goed en prettig. Het eten was zonder meer goed en van hoge kwaliteit. Ook de wijnen pasten goed bij de verschillende gerechten.
Ik geef echter vier i.p.v. vijf sterren, omdat ik de porties vrij klein vond. Er was genoeg brood om te voorkomen dat je met een hongergevoel weer weg gaat, maar ik zou toch willen adviseren de porties wat groter te maken, zodat het brood niet nodig is. De rekening viel, in verhouding tot het gebodene, wel wat hoog uit.
Verder was het ook lastig om er te komen. Ik gebruikte Google Maps, waar ik het adres van Merlot had ingevoerd, maar kwam uiteindelijk terecht in een doodlopend straatje, terwijl ik verwachtte bij een parkeerplaats uit te komen. Uiteindelijk geparkeerd in een straat achter het restaurant. Ik zou willen adviseren om op de website te vermelden waar je goed kunt parkeren en welk adres je dan in moet voeren.

Dirk-Jan Lust op 23 november 2022
Geverifiëerd

Plattegrond Alle restaurantdeals in Amersfoort e.o.

Toon telefoonnummer

Over Merlot

Keuken: Frans, Italiaans

Restaurant & Wijnbar Merlot, gelegen in Amersfoort, heeft al jarenlang een vermelding in o.a. de bekende Michelingids – Lekker en Gaultmillau.

Merlot is het restaurant voor levensgenieters! Kom genieten van de mooie gerechten en meer dan 100 wijnen, in een sfeervolle ambiance. Het interieur van restaurant Merlot is bijzonder: stijlvol – modern – warm – comfortabel.

Het keukenteam laat graag zien hoe zij te werk gaan: stomende ovens – pruttelende stoverijen – inkokende “jus de veau” en de geur van vers gebakken brood en vlees doen de smaakpapillen al tintelen.

Volgens de restaurantgids van Perswijn, “Grootspraak”, behoort het restaurant bij de beste 30 wijnrestaurants van Nederland.

Ontdek het zelf!

RESERVEER RESERVEER
Alle restaurantdeals in Amersfoort e.o.

Veelgestelde vragen

Je kunt je reservering annuleren vanuit de bevestigingsmail: Klik op reservering beheren in de mail en klik op de knop reservering annuleren. Als je een account hebt aangemaakt, kun je dit ook gemakkelijk doen door naar 'mijn reserveringen' te gaan. Je kunt ook contact met ons opnemen op telefoonnummer (020) 486 67 29 of per email via hello@diningcity.nl.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden