Wat 120 mensen zeggen over De Bloemenbeek*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Wederom heerlijk gegeten bij De Bloemenbeek. Het begon al met 4 heerlijke amuses en een prima prosecco. De kabeljouw als voorgerecht was ook heerlijk, de aanbevolen wijn smaakte er prima bij. Als tussengerecht kregen we zeeduinen, ook erg lekker in combinatie met de couscous en de Twentse mosterd. Het hoofdgerecht (...
Lees hele reviewWederom heerlijk gegeten bij De Bloemenbeek. Het begon al met 4 heerlijke amuses en een prima prosecco. De kabeljouw als voorgerecht was ook heerlijk, de aanbevolen wijn smaakte er prima bij. Als tussengerecht kregen we zeeduinen, ook erg lekker in combinatie met de couscous en de Twentse mosterd. Het hoofdgerecht (eend) was helemaal perfect klaargemaakt, ook hier paste de aanbevolen Bordeaux uitstekend bij. Nagerecht was ook heerlijk. We gaan zeker weer. Enige minpuntje was dat het wat lang duurde voordat het nagerecht kwam. Wellicht kwam dat ook door de heerlijke kazen die ons als extra tussendoortje aanstaarden, maar wij aarzelend hadden afgewezen, omdat we al redelijk vol zaten.
Heerlijke avond gehad! Eten was voortreffelijk en de sfeer hartelijk en warm!
- Traag. Een lange zit voor het volgende gerecht op tafel komt.
- Thuisgekomen heb ik maar een boterham gepakt. Porties zijn klein. Geen of nauwelijks groente. De repen vet spek bij de kabeljouw heb ik laten liggen. Het is een 'Nouvelle Cuisine-dobbelsteentjes-restaurant'. Dobbelsteentjes (drie stuks van groente, v...
- Traag. Een lange zit voor het volgende gerecht op tafel komt.
- Thuisgekomen heb ik maar een boterham gepakt. Porties zijn klein. Geen of nauwelijks groente. De repen vet spek bij de kabeljouw heb ik laten liggen. Het is een 'Nouvelle Cuisine-dobbelsteentjes-restaurant'. Dobbelsteentjes (drie stuks van groente, van die piepkleine toefjes van een crèmetje erbij. Bijna niet te proeven waar het naar smaakt, daarvoor zou het toch echt ies meer moeten zzijn. Een bord eten mag er goed uitzien maar als de functie van 'schilderij' het overneemt van voedsel is er iets mis. Ze realiseren zich kenne;lijk niet dat hun gasten niet alleen komen voor diverse smaaksensaties maar ook gewoon honger hebben. (Nou sta ik natuiurlijk meteen te boek als aanhanger van de 'veel-is-lekker-cuisine. Het zij zo.)
- € 15 voor een paar flintertjes kaas vind ik belachelijk. Het mankeert ern nog maar aan dat de kasschaaf werd gehanteerd. En voor € 9,- voor een matig gevuld glas wijn geldt hetzelfde.
Een jaarlijkse "vader-dochter"dag meesterlijk afsluiten met een voortreffelijk diner, gastronomisch vergezeld van een doordacht wijnarrangement.
SVH Meesterkok Michel van Riswijk verdient van mij twee sterren in de Michelin als vervolgopstap, en dan op naar de 3e.
Leuke discussie met de Maître Sommelier over d...
Lees hele reviewEen jaarlijkse "vader-dochter"dag meesterlijk afsluiten met een voortreffelijk diner, gastronomisch vergezeld van een doordacht wijnarrangement.
SVH Meesterkok Michel van Riswijk verdient van mij twee sterren in de Michelin als vervolgopstap, en dan op naar de 3e.
Leuke discussie met de Maître Sommelier over de combinatie van het bijzondere nagerecht op basis van komkommer en de te vergezellen drank.
Wij komen al jaren bij de Bloemenbeek en ook deze keer was het weer genieten op hoog niveau. Een fantastische avond gehad en voortreffelijk gegeten.
Plattegrond Alle restaurantdeals in De Lutte e.o.
Over De Bloemenbeek*
Keuken: Mediterraans, Frans
De Bloemenbeek is een warm en sfeervol boutiquehotel met historie en stijl, gelegen op een prachtig landgoed. De voormalige boerderij is omgebouwd tot een sfeervol Landhuishotel en restaurant waar je terecht kunt voor een vlot geserveerde lunch of een stijlvol diner.
De nonchalant chique sfeer maakt deze plek geschikt voor een gezellig samenzijn met familie en vrienden. Zomers geniet je van de heerlijke gerechten in de tuinen met de terrassen met een magisch uitzicht de Twentse landschappen. Het restaurant kent als basis de klassieke Frans-mediterrane keuken en waar mogelijk wordt dit gecombineerd met de mooiste ingrediënten en producten uit de regio. Tevens wordt er gewerkt met kruiden uit eigen tuin en wild van de eigen jagers. Naast een prettige en attente service, complementeren de verrassende wijnen de gerechten. Tevens is Bloemenbeek’s keukenteam en restaurantbrigade al jaren gelauwerd met een Michelinster, 15,5 punten in de Gault&Millau en kent eervolle vermeldingen in de Lekker en vele andere culinaire uitgaven. Ook zijn zij lid van de Alliance Gastronomique.