Knife fork icon red

ML*

9,0 (120 reviews)
97%

Wat 120 mensen zeggen over ML*

9.0
(120 reviews)
Eten
9.3
Service
8.9
Sfeer
8.8
97%
Schrijf een review

10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Het klopt helemaal: sfeervolle lokatie, ruim opgezet qua tafels, fantastische binnentuin, de service "als een geoliede machine", het eten verfijnt en subliem in zijn smaakjes!
Een zaak waar Haarlem trots op moet zijn.

Arne Ramak op 11 juni 2011

9.0 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 9

Culinaire hoogstandjes op topniveau. Echt genieten!

m.l. k. op 11 juni 2011

9.0 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 9

Verwennerij op hoog niveau! Prachtig opgemaakte gerechten, culinaire hoogstandjes, zachte smaken. Hier komen we zeker terug!

a.a. k. op 11 juni 2011

9.0 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 9

Wat een verwennerij! Culinaire hoogstandjes, prachtige presentatie van de gerechten en een zeer adequate bediening, echt super genoten!

marjolijn koot op 11 juni 2011

8.3 Keuken 8 | Service 9 | Sfeer 8

prima gegeten jammer dat de bezetting zo laag was, een aanrader voor de volgende keer.

fred kuipers op 10 juni 2011

Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.

Klokhuisplein 9 2011 HK Haarlem

Over ML*

Restaurant ML is gevestigd in hart van het sfeervolle rijksmonument aan het Klokhuisplein. Het restaurant bevindt zich op de binnenplaats van voormalige drukker Johan Enschedé en in de oude stijlkamer van het voormalige woonhuis van de familie Enschedé. De elegante keuken van chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion is gedurfd door de spannende combinatie van smaken.

Het decor is strak en modern en vormt een prima achtergrond voor de culinaire sensaties die chef-koks Mark Gratama en Kevin Kion en hun keukenteam presenteren. In de keuken van restaurant ML* wordt gewerkt met dagverse en exclusieve producten. Elke dag wordt er met liefde gekookt en gezocht naar verrassende smaakcombinaties. De stijl van chef-kok Mark Gratama valt op door zijn grote palet aan smaken. Zijn keuken is speels en zoekt de grens op van traditie en vernieuwing. Balans is voor hem een vereiste, maar naar spanning is hij altijd op zoek. Uit de doordachte combinaties blijkt zijn respect voor de rijke Franse keuken en de inspiratie die hij vindt in uitdagende technieken uit de moderne, internationale keuken.

Vanuit het restaurant heb je goed zicht op de open keuken en kun je uitstekend zien met hoeveel passie en aandacht de gerechten worden bereid.

Gastvrouw Liane Gratama geeft leiding aan een jonge, professionele brigade. Samen met de sommelier Tim Jesse, houden zij in de wijnkaart de prijs-kwaliteitsverhouding scherp in het oog. Het is dan ook geen boekwerk met alleen grote namen uit de klassieke gebieden, maar een echte liefhebberskaart met veel eigen vondsten die de gerechten op subtiele wijze begeleiden.

Het restaurant is in 2010 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 15.5 Gault&Millau punten gekregen.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden