Tante Koosje*

Frans
8,9 (936 reviews)
96%

Wat 936 mensen zeggen over Tante Koosje*

8.9 Gebaseerd op 936 reviews. 96% van de gasten raden dit restaurant aan.
Eten
Service
Sfeer
Schrijf een review en deel je foto's

"Viel wat tegen"
6.7 Keuken 6 | Service 7 | Sfeer 7

Ik had er meer van verwacht, het heeft tenslotte een Michelin-ster. Twee gerechten waren qua smaak onvoldoende naar mijn idee. Vriendelijke bediening. Mooi dorp.

Hidde Salverda op 01 juli 2022
Geverifiëerd

"Tante Koosje ster meer dan waard"
9.7 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 9

Schitterend weer. Lekker (buiten) eten in het mooie stadje Loenen aan de Vecht. We hebben een top avond gehad.

Hans Mulder op 30 juni 2022
Geverifiëerd

"Fantastisch"
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Na corona weer eens heerlijk in een fantastische ambiance gegeten en bediend door een goede bediening

MvB op 29 juni 2022
Geverifiëerd

"Heerlijk met een beetje zure nasmaak"
8.7 Keuken 10 | Service 6 | Sfeer 10

We hebben genoten van het vijfgangenmenu, de amuses en bijpassende wijnen. Het was echt een genot om na jaren terug te zijn. Mijn partner heeft nog een extra gang genomen en hij vond de tosti van suikerbrood, eendenlever en balsamico + rood fruit subliem.
Naderhand vond ik het echter teleurstellend dat ze de friand...

Lees hele review

We hebben genoten van het vijfgangenmenu, de amuses en bijpassende wijnen. Het was echt een genot om na jaren terug te zijn. Mijn partner heeft nog een extra gang genomen en hij vond de tosti van suikerbrood, eendenlever en balsamico + rood fruit subliem.
Naderhand vond ik het echter teleurstellend dat ze de friandises, die ze zonder te vragen aanbieden en neerzetten in het doosje wat we van eerdere bezoeken nog jarenlang gebruiken, op rekening zetten á 19 euro. De korting wordt op een andere manier verhaald en dat geeft toch een nare nasmaak.

Jinke op 03 juni 2022
Geverifiëerd

"Viering trouwdag"
6.3 Keuken 8 | Service 6 | Sfeer 5

Eten was heerlijk, lekkere wijntjes. Fles water € 13.00. Raar dat je voor kraanwater moet betalen.
Bediening onpersoonlijk

Ingrid Van der Burgh op 11 mei 2022
Geverifiëerd

Plattegrond Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.

Toon telefoonnummer

Over Tante Koosje*

Keuken: Frans

Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.

Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.

De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.

Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.

Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Loenen aan de Vecht e.o.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden