Knife fork icon red

Restaurant Olivijn*

9,2 (78 reviews)
98%

Wat 78 mensen zeggen over Restaurant Olivijn*

9.2
(78 reviews)
Eten
9.3
Service
9.3
Sfeer
9.0
98%
Schrijf een review

9.3 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 8

Erg goed en original!

Carlos Ortiz op 15 oktober 2020
Geverifiëerd

9.3 Keuken 10 | Service 9 | Sfeer 9

Echt een top avond gehad. Heerlijk eten en prachtig servies. Fijne bediening, niks is te veel. Namen echt de tijd.
We hebben genoten en komen graag (als het weer mag) terug.

Ilse Van bruggen op 14 oktober 2020
Geverifiëerd

"Great mid-week date with style."
10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Always afraid of Michelin restaurants for being very formal. This is not a case. Everything very elegant but cosy. Food perfectly prepared exactly as it should be – tasty and beautiful. Service well organized – we could talk with many waiters, so you get the feeling of being hosted by a friendly family. Last but not...

Lees hele review

Always afraid of Michelin restaurants for being very formal. This is not a case. Everything very elegant but cosy. Food perfectly prepared exactly as it should be – tasty and beautiful. Service well organized – we could talk with many waiters, so you get the feeling of being hosted by a friendly family. Last but not least – perfect wine presented with elegance and knowledge. We will return for sure.

Small 1c4bfb1cbb
Piotr Puczyński op 09 oktober 2020
Geverifiëerd

9.3 Keuken 9 | Service 10 | Sfeer 9

Fantastisch gegeten, bijzonder goed wijn advies en uitstekende service!

Small 4c53a1804e
Olga Martens op 03 oktober 2020
Geverifiëerd

"Nice atmosphere and dinner"
8.0 Keuken 8 | Service 8 | Sfeer 8

Beautiful setting, nicely executed dishes

Andro op 30 september 2020
Geverifiëerd

Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.

Kleine Houtstraat 70 2011 DR Haarlem

Over Restaurant Olivijn*

In het meest prachtige pand van Haarlem, een voormalige Bank van lening, vind je restaurant Olivijn. Een bezoek aan Olivijn mag voor iedere gelegenheid zoals een luxueus diner, gezellige lunch of zakelijke vergadering. Ervaar de charme door de unieke combinatie van een restaurant en kunstgalerie onder één dak. Gedecoreerd met diepblauwe kleuren en kunstwerken. Wat dacht je er van om het aperitief te degusteren in de kunstgalerij op de etage?

SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) en Saskia de Wal Post zijn de trotse eigenaren van restaurant Olivijn. Vol enthousiasme zette zij zich elke dag in om de gasten een unieke beleving te geven. Er wordt gewerkt met een menu en à la carte, maar Menno Post is zelf een wandelende menukaart. Pleziervol gaat hij de tafels langs om te vragen waar de mensen zin in hebben.

Er wordt voornamelijk gewerkt met biologische producten. Het vis komt bijvoorbeeld uit de Noordzee en het vlees is van Hollandse bodem. Menno laat zijn eerlijkheid graag doorklinken in zijn werkwijzen en zorgt erover dat ieder ingredient de juiste aandacht krijgt. De Franse smaken kunnen als elegant, verfijnd en subtiel beschouwd worden. Alle zintuigen worden geprikkeld door Olivijn.

Sommelier Milton Verseput en Maître Patrick Reijnders zorgen ervoor dat de gast niets ontbreekt. Keuze uit heerlijke wijnen die perfect aansluiten bij het diner. Met veel passie, plezier en vooral ook humor zorgt het personeel ervoor dat het een avond is om nooit te vergeten!

Het restaurant is in 2018 bekroond met zijn eerste Michelin-ster. Daarbij hebben ze 16.5 Gault&Millau punten gekregen en staan ze op plaats 89 in de Lekker top 100, 2020.

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden