Knife fork icon red

Restaurant Olivijn*

9,2 (41 reviews)

Wat 41 mensen zeggen over Restaurant Olivijn*

9.2
(41 reviews)
Eten
9.3
Service
9.2
Sfeer
9.0
Schrijf een review

"Feestje om te eten bij Olivijn"
9.3 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 8

Beter kon het niet. Super eten en een goddelijk wijn arrangement. Personeel anticipeert zeer goed per tafel👌

Small 67dff9801c
Carel van den Brink op 13 maart 2020
Geverifiëerd

"Ik had er meer van verwacht "
7.3 Keuken 7 | Service 7 | Sfeer 8

We hebben lekker gegeten, maar ik miste de wouw die ik wel verwacht bij een sterren restaurant. Geen smaak combinaties die er uit sprongen en de wijn-spijs combinaties sprongen er ook niet uit.

Esther op 04 maart 2020
Geverifiëerd

10.0 Keuken 10 | Service 10 | Sfeer 10

Vindingrijk, verfijnd en mooie vegetarische gerechten.
Aangename ruimte met spannend contrast van klassiek pand en gedurfde kunst aan de muur.
Perfecte bediening, met goede timing

Peter Boshuijzen op 22 februari 2020
Geverifiëerd

"Genieten"
8.3 Keuken 9 | Service 9 | Sfeer 7

Even top zaak qua eten en personeel. Aparte niet alledaagse wijnkeuzes in het wijnarrangement. Mooie porties geserveerd op prachtig servies. Heerlijk gerechtje van krab met dunne plakjes coquilles. zeer mooi stukje Griet met kabeljauw met aparte smaakaccenten in de garnering. Hoofdgerecht was duif, ook erg lekker be...

Lees hele review

Even top zaak qua eten en personeel. Aparte niet alledaagse wijnkeuzes in het wijnarrangement. Mooie porties geserveerd op prachtig servies. Heerlijk gerechtje van krab met dunne plakjes coquilles. zeer mooi stukje Griet met kabeljauw met aparte smaakaccenten in de garnering. Hoofdgerecht was duif, ook erg lekker bereid, maar had wat warmer geserveerd mogen worden. Inrichting niet helemaal onze smaak. met name groene kleur op de muren wat schreeuwerig, zou wat rustigere kleur mogen zijn. Ruime aandacht voor alternatieve gerechtjes voor 1 van ons, die ivm aanstaande operatie alleen vezelarm en licht verteerbaar voedsel mocht. Samenvattend: we hebben erg genoten en komen zeker nog een keer terug.

Fred op 07 februari 2020
Geverifiëerd

"Olivijn, goed maar niet heel goed"
7.0 Keuken 8 | Service 6 | Sfeer 7

Recent voor de lunch naar de Olivijn gegaan, waar je naar toe loopt door een smoezelig straatje, maar aan het eind een mooi oud, en sfeervol pand: Olivijn. We kregen een tafeltje wel erg in een hoekje, lastig in en uit stappen. Gelukkig is mijn partner nog jong, maar een rokje kan toch flink opkruipen bij het uitst...

Lees hele review

Recent voor de lunch naar de Olivijn gegaan, waar je naar toe loopt door een smoezelig straatje, maar aan het eind een mooi oud, en sfeervol pand: Olivijn. We kregen een tafeltje wel erg in een hoekje, lastig in en uit stappen. Gelukkig is mijn partner nog jong, maar een rokje kan toch flink opkruipen bij het uitstappen.
We zijn gestart met bubbels, en amuses, voor mij keurig zonder kaas (kaasallergie). Lekker brood, ook extra portie geserveerd. We begonnen met elegante mousse en gele venkel, smaakte goed. Daarna mariolles? een soort groene paddestoelen? (we kregen geen menukaart) met een flink glas bijpassende Loire wijn, ook goed. Daarna hoofdgerecht duif, met rode wijn. Daarna kwam een serveerster vragen of we een extra gang met kaas wilden... Enfin, we kregen nog een dessert, en mijn partner koffie met mooie friandises.
Dus: mooi pand, service toevallig suboptimaal, maar gerechten netjes, maar niet het gevoel van Yes (!), dit is echt heel bijzonder, hier moet en zal ik nog eens naar toe..

Willem op 02 februari 2020
Geverifiëerd

Plattegrond Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.

Kleine Houtstraat 70 2011 DR Haarlem

Over Restaurant Olivijn*

In het meest prachtige pand van Haarlem vind je restaurant Olivijn. SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) is de trotse eigenaar van restaurant Olivijn. Vol enthousiasme zet hij zich elke dag in om de gasten een unieke beleving te geven.

Alle zintuigen worden geprikkeld door Olivijn. Er wordt gewerkt met een menu en à la carte, maar Menno Post is zelf een wandelende menukaart. Pleziervol gaat hij de tafels langs om te vragen waar de mensen zin in hebben. Olivijn biedt een unieke combinatie van een restaurant en galerie onder één dak. De smaken kunnen als elegant, verfijnd en subtiel beschouwd worden. Laat je verrassen door de culinaire creaties bij restaurant Olivijn in Haarlem!

SVH-Meesterkok Menno Post (bekend van De Bokkedoorns**) opent zijn eigen restaurant Olivijn in Haarlem. ‘We werken met een menu én a la carte, maar ik ben zelf ook een soort menukaart. Ik kom aan tafel en kan mensen vragen waar ze zin in hebben.’, aldus Menno. Geniet van een luxueus diner, heerlijke lunch of een zakelijke vergadering in een van de mooiste panden van Haarlem. Daarnaast biedt Olivijn een unieke combinatie van een restaurant en galerie onder één dak. De smaken van de gerechten zijn elegant, verfijnd en subtiel gecombineerd. Laat je bij Olivijn verrassen door de kunst op jouw bord!

Reserveer een tafel Reserveer een tafel
Alle restaurantdeals in Haarlem e.o.

Diningcity Restaurant Deals

Ja, ik wil elke week wel korting op restaurants ontvangen!

Restaurant aanmelden

Bent u restaurant eigenaar en vindt u dat uw restaurant ook op Diningcity hoort? Meld u zich dan nu aan!

Gratis aanmelden